آیا تا به حال پوست براق، شفاف و بدون لک افراد مشهور توجه شما را به خود جلب کرده است؟ اما در شرایط زندگی روزانه، لکه ها و جای جوش های قدیمی، تیرگی و کدری تدریجی پوست به دلیل تجمع پوست مرده است، همه این موارد سبب می شوند شما پوستی تیر و کدر داشته باشید. داشتن پوستی صاف و شاداب یکی از مهمترین عوامل زیبایی صورت است که باعث می شود هم مردان و هم زنان سعی در بهبود پوست خود داشته باشند. همانطور که می دانیم علاوه بر مراقبت و رسیدگی به سطح پوست با انواع ماسک های صورت، روغن ها و کرم های لایه بردار پوست عوامل دیگر مانند خواب کافی، تغذیه سالم و ورزش منظم، در بهبود آن نیز بسیار موثر هستند.
اما در عین حال یکی از بهترین راه های برای از بین بردن تیرگی پوست، جای لک استفاده از کرم های لایه بردار پوست است. در تولید این محصولات از ترکیبات شیمیایی برای از بین بردن پوست مرده و جایگزینی آن با پوست جدید استفاده می کنند. استفاده مداوم از محصولات لایه بردار می تواند به تدریج لکه های پوستی را کاهش دهد و همچنین رنگ پوست را روشن کند.
خرید محصولات زیبایی از جمله کرم لایه بردار پوست بدون اطلاعات کافی، کار عاقلانهای به نظر نمیرسد و نیاز به توجه و احتیاط بیشتری دارد. انتخاب نادرست یا عدم استفاده صحیح از کرم های لایه بردار می تواند به آسیب های پوستی ماندگار منجر شود. به همین دلیل ما در این مقاله قصد داریم شما را با مزایای استفاده از کرم لایه بردار پوست و انواع آن آشنا کنیم، سپس درباره نکات مهم جهت انتخاب و خرید یک کرم لایه بردار متناسب با نوع پوست صحبت می کنیم و در ادامه بهترین محصولات موجود در بازار را به شما معرفی می کنیم تا به شما در انتخاب و خرید بهترین کرم لایه بردار پوست صورت متناسب با نیازهایتان کمک کنیم، بنابراین از شما دعوت می کنیم تا پایان با ما همراه باشید:
دلایل استفاده از کرم لایه بردار پوست
در طی یک دوره ۲۸ روزه، پوست ما سلولهای مرده را با سلول های جدید جایگزین می کند، در نتیجه باعث شفافیت، لطافت، سلامتی و شادابی پوست می شود. اما با گذشت زمان و افزایش سن، روند ساخت سلول های جدید کندتر می شود و باعث می شود پوست مرده روی سطح پوست جمع شده و منافذ باز پوست را مسدود کند. این حالت در نهایت منجر به کدر شدن پوست و ایجاد جوش و لک های سیاه و سفید می شود. بنابراین، برای داشتن پوستی سالم ، شفاف و شاداب، باید از کرم لایه بردار برای از بین بردن سلول های مرده پوست استفاده کنید.
مزایای استفاده از کرم های لایه بردار
همانطور که اشاره شد یکی از مهمترین مزایای استفاده از محصولات لایه بردار، از بین بردن سلولهای مرده و کمک به روند تولید سلولهای جدید پوست است. از دیگر مزایای لایه بردارها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- لایه برداری عمقی پوست
- افزایش رطوبت، نرمی، لطافت، شادابی و شفافیت پوست
- کمک به کلاژن سازی و کاهش چین و چروک
- باز کردن منافذ بسته و در نتیجه کمک به تنفس پوست
- بیرنگ کردن و از بین بردن لکههای پوستی، جای جوش و کک و مک
- عدم ایجاد حساسیت پوستی
- کمک به حفظ تعادل چربی طبیعی پوست
- بهبود قابلیت جذب موادمغذی از طریق پوست
- درمان آفتابسوختگی و تغییر رنگ پوست
- جوانسازی پوست
در همین زمینه بیشتر بخوانید: خرید ۲۰ مدل بهترین کرم مرطوب کننده پوست با کیفیت
خرید کرم لایه بردار پوست بر اساس نوع پوست
معمولا بر روی همه محصولات آرایشی برچسب اطلاعات محصول، که مناسب کدام نوع پوست می باشد، قرار دارد، بنابراین با تعیین و شناخت نوع پوست خود بهترین کرم لایه بردار را برای خود بخرید. فراموش نکنید که تعیین نوع پوست شما تأثیر زیادی در اثربخشی محصول انتخابی شما دارد و از طرف دیگر، انتخاب یک محصول نامناسب می تواند آسیب جدی به پوست وارد کند.
پوست چرب: سطح پوست چرب براق است و منافذ پوستی آن بزرگتر و قابل مشاهده است. بافت پوست چرب معمولاً ضخیم است و دارای آکنه، جوش های سر سفید و جوش های سرسیاه است. این افراد می توانند برای حفظ تعادل چربی و از بین بردن سلول های مرده می توانید از کرم لایه بردار استفاده کنید.
پوست خشک: اشخاص دارای پوست خشک، فاقد چربی های طبیعی هستند، منافذ پوستی آنها کوچک است و بر خلاف پوست چرب قابل رویت نیست. به دلیل خشکی و عدم مرطوب بودن این نوع پوست، احتمال ایجاد لکه هایی به رنگ قرمزی و التهاب در روی پوست آنها زیاد است، بنابراین توصیه می شود از محصولات و لوازم بهداشتی مناسب با نوع پوست خود استفاده کنید.
پوست ترکیبی: این نوع پوست ترکیبی از پوست چرب و طبیعی است که روی پیشانی، بینی و چانه، چرب است و روی گونه ها و اطراف چشم خشک است. در قسمت های چرب، معمولا جوش های سرسیاه و سر سفید وجود دارد که می توان با کمک کرم لایه بردار آنها را از بین برد.
پوست حساس: پوست فرد ممکن است به برخی شرایطی مانند استفاده از برخی از لوازم آرایشی، شرایط آب و هوایی و ژنتیکی حساس باشد. پوست حساس می تواند خشک یا چرب باشد، اما در هر صورت به سرعت به عوامل محیطی و لوازم آرایشی واکنش نشان می دهد، بنابراین فقط باید از محصولاتی که برای این نوع پوست تولید شده، استفاده کنید.
پوست طبیعی: پوست طبیعی هیچ یک از مشکلات پوست چرب، ترکیبی، خشک و حساس را ندارد، بنابراین می توانید با خیال راحت از بسیاری از محصولات زیبایی و سلامت استفاده کنید. لازم به ذکر است که این نوع پوست چرب و خشک نیست و دارای بافت سالم با منافذی بسیار ریز هستند.
انواع کرم لایه بردار
معمولا روی لایه بردارها برچسبی که نشان دهد مخصوص کدام نوع پوست است وجود ندارد. به طور کلی ترکیبات محلول در چربی، برای پوست های چرب و ترکیبات محلول در آب، برای پوست های خشک مناسب هستند. برخی از لایه بردارها مخصوص چین و چروک و برخی دیگر برای جوش و آکنه هستند. برای انتخاب کرم لایه بردار مناسب برای پوست خود باید به قوی یا ضعیف بودن آن، عادت مصرف و نتیجه ای که می خواهید از استفاده از آن بدست آورید، توجه کنید. فراموش نکنید که کرم های لایه بردار بسیار قوی با غلظت بالا که فقط در موارد نادر استفاده می شوند، باید توسط پزشک تجویز شوند.
کرم های لایه بردار پوست را از نظر کارایی به دو دسته تقسیم می کنند:
- کرم های لایه بردار فیزیکی
- کرم های لایه بردار شیمیایی
پزشکان اغلب استفاده از سرم و کرم های حاوی ویتامین و مواد مغذی را برای درمان کمبودهای بدن، به ویژه در ناحیه پوست و مو، علاوه بر راه حل های طبیعی مانند مصرف آب، میوه و مرکبات، که یک راه حل منطقی است، توصیه می کنند. برای جبران کمبود ویتامین C، می توان از محصولات آبرسان و نرم کننده به دلیل ساختارشان می توانند پوست شما را روشن کرده و قرمزی آن را تا حد زیادی کاهش دهند، استفاده کنید. علاوه بر موارد ذکر شده، سرم های تقویت کننده مو نقش مهمی در جبران کمبود ویتامین C دارند.
لایه بردارهای فیزیکی
لایه بردارهای فیزیکی شامل اسکراب، کیسه یا لیف صورت هستند که بصورت فیزیکی سلول های مرده پوست را جدا می کنند.
اسکراب لایه بردار پوست
این محصولات به صورت کرم یا ژل تولید می شوند. ذرات ریز برجسته ای درون اسکراب وجود دارد. با ماساژ دادن این دانه ها و مالیدن آنها بر روی پوست، عمل لایه برداری انجام می شود.
توجه داشته باشید که ذرات موجود در آنها نباید آنقدر خشن، تیز یا برنده باشد که باعث خراش سطح پوست شود. بعضی از اسکراب ها دارای خرده های دانه های میوه یا پوسته های خشک آجیل مانند پوست گردو می باشند. این ذرات می توانند به پوست آسیب برسانند و جای زخم و لکه های غیر قابل درمان را ایجاد کنند.
همچنین اسکراب های لایه بردار ملایم نیز در بازار وجود دارند که دارای ذرات نرم و ملایمی هستند که به پوست آسیب نمی رسانند. این اسکراب ها حاوی مواد مغذی و مرطوب کننده هایی هستند که برای پوست مفید هستند. برای تولید برخی از اسکراب ها نیز از مخلوط یک لایه بردار شیمیایی و اسیدهای میوه استفاده می کنند.
این محصولات بیشتر مناسب پوست های چرب هستند. اگر جزء افرادی که پوست خشک یا حساس دارند، هستید و اصرار به استفاده از اسکراب دارید، بهتر است از یک نوع اسکراب ملایم و بدون الکل استفاده کنید.
لایه بردارهای شیمیایی
لایه بردارهای شیمیایی برای لایه برداری عمیق پوست، درمان تغییر رنگ پوست و آفتاب سوختگی، باز کردن منافذ بسته پوست، از بین بردن سلولهای مرده، کاهش عمق چین و چروک ها، کم کردن لکه های پوستی ناشی از انواع مختلف جوش ها، از بین بردن جوش سرسیاه، برای درمان آکنه و جوان سازی استفاده می شود. لایه بردار های شیمیایی به ۴ دسته زیر تقسیم می شوند.
لایه بردارهای آنزیمی: لایه بردارهای آنزیمی یکی از ضعیف ترین لایه بردارها هستند. این محصولات از آنزیم های طبیعی میوه ها تولید می شوند و فقط سلول های مرده را از بین می برند و پوست را به خوبی پاک می کنند، اما بر خلاف سایر لایه بردارهای شیمیایی، نمی توانند تغییراتی مانند از بین بردن کک و مک و لکه های پوستی و درمان آفتاب سوختگی را در پوست ایجاد کنند.
رتینوئیدها: بسیاری از متخصصان پوست بر این عقیده اند که رتینوئیدها از بهترین محصولات لایه بردار برای پوست هستند. در تولید این محصولات از ویتامین A استفاده شده و از زمان های بسیار قدیم برای درمان آکنه و جوش مورد استفاده قرار می گرفتند. لازم به ذکر است که این نوع لایه بردارها برای افراد بالای ۳۰ سال مناسب است و بهتر است برای لایه برداری از ترکیب نخل رتینیل پالمیتیت و رتینول استفاده شود.
اسیدهای بتا هیدروکسی یا BHAs: یکی از رایج ترین لایه بردارهای بتا هیدروکسی اسید، اسید سالیسیلیک است که در درمان جوش و آکنه بسیار موثر است. دلیل این امر حل شدن چربی پوست در این اسید است. اسید سالیسیلیک به درون منافذ پوست صورت نفوذ کرده و در نتیجه چربی اضافی را از بین می برد. این اسکراب ها برای از بین بردن کک و مک، جوش و آکنه، لکه ها و تغییر رنگ پوست، ملاسما، جای آفتاب سوختگی و لکه های کبدی مفید هستند. سالیسیلیک اسید یکی از بهترین لایه بردارها برای پوست چرب است. لایه بردارهای گروه بتا هیدروکسی اسید، مانند لایه برداری آلفا هیدروکسی اسید، باعث حساسیت پوست به نور نمی شوند.
آلفا هیدروکسی اسید یا AHA : یکی از رایج ترین لایه بردارهای آلفا هیدروکسی اسید، اسید گلیکولیک است که یکی از قوی ترین لایه بردارهای شیمیایی است. گلیکولیک اسیدها بافت پوست را تمیز می کند، در نتیجه باعث ایجاد طراوت، شفافیت و تولید کلاژن می شود. تنها نقطه ضعف گلیکولیک اسید افزایش حساسیت پوست به نور خورشید است.
در همین زمینه بیشتر بخوانید: پیشنهاد خرید ۲۰ مدل از بهترین کرم دور چشم برای رفع تیرگی دور چشم
نکات تکمیلی در خرید کرم لایه بردار
نوع بسته بندی کرم لایه بردار
معمولا کرم های لایه بردار بسته بندی های متنوعی دارند. نوع بسته بندی در بعضی از انواع لایه بردارها از اهمیت بیشتری برخوردار است. به عنوان مثال، محصولات دسته رتینوئیدها به نور، گرما و اکسیژن حساس هستند. بنابراین بسته بندی آن باید در برابر نفوذ هوا مقاوم باشد. بهترین بسته بندی برای این کرم های لایه بردار، بسته بندی پلاستیکی، تیوب آلومینیومی یا بسته بندی پمپی است که اجازه ورود هوا را نمی دهد.
اطلاعات مندرج روی ظرف محصول
قبل از خرید کرم لایه بردار پوست، حتما روی بسته بندی را بخوانید و نیازهای پوست خود را با ترکیبات نوشته شده روی ظرف مطابقت دهید. تاریخ انقضا محصول را بررسی کنید و مطمئن شوید که بسته بندی پلمپ شده است. همچنین گواهینامه های بهداشتی روی محصول بسیار مهم هستند.
عدم تداخل با محصولات دیگر
لایه برداری از پوست در برخی موارد باعث حساسیت آن به نور خورشید یا سایر عوامل محیطی می شود. در چنین مواردی، اگر نیاز به خرید کرم ضد آفتاب یا کرم های مرطوب کننده دارید، به دنبال لایه بردارهایی باشید که از نظر مواد تشکیل دهنده با کرم لایه بردار شما تداخل نداشته باشند.